
İnsan beyni, dışardan gelen işitsel uyarıcılara (konuşmalar, doğa sesleri, çevresel sesler gibi) düzenli olarak maruz kalmadığında, işitsel açıdan gerilemeler yaşayabilir.…
İşitme cihazları, işitme kaybı semptomlarını hafifleterek kişilerin yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olan cihazlardır. İşitme cihazları işitme kaybını tersine çeviremese de kişilerin sesleri daha net duymasına yardımcı olur. İşitme cihazları işitme testi sonrasında uzmanlar tarafından hastanın işitme kaybının derecesine göre önerilir. İşitme cihazlarının tarihine bakıldığında 1600’lü yıllara kadar uzandığı görülür. Bununla birlikte sağlık teknolojisinin hızla gelişmesi ile birlikte günümüzde daha küçük, güçlü ve işlevsel cihazları bulmak mümkündür. Şarj edilebilir işitme cihazı çeşitleri de bunların başında gelir.
Lityum-iyon pil teknolojisinin işitme cihazlarına entegre edilmesi sayesinde sürekli olarak pil değiştirme zorunluluğunu ortadan kaldırarak hastalara kolaylık ve özgürlük sağlar. Bunun yanı sıra bu cihazların pillerinin şarj edilebilir olması çevresel sürdürülebilirlik açısından da önemlidir.
Şarjlı işitme cihazları, kullanıcılarına üstün kaliteli bir işitme deneyimi sunar. Tek seferlik pillerin getirdiği zahmeti ortadan kaldırarak, günlük yaşamlarında daha fazla konfor ve özgürlük hissetmelerini sağlar.
Gece boyunca şarj edilen cihazlar, sabahları tamamen dolu olarak kullanıma hazır hale gelir, böylece gün boyunca kesintisiz bir işitme deneyimi sunar.
İşitme cihazlarının temel amacı ortamdaki ses seviyesini yükseltmek olsa da son yıllarda hastaların sesleri daha net duymasını veya cihazlarını daha rahat kullanmasını sağlamak amacıyla cihazlara önemli yenilikler getirilmektedir. Bu yeniliklerden bir tanesi de şarj edilebilirlik sayesinde pil değiştirme gereksiniminin ortadan kalkmasıdır. Bununla birlikte işitme cihazlarına son yıllarda gelen yenilikler şarj edilebilirlik ile sınırlı değildir. İşitme cihazları her geçen gün farklı ses ortamlarına uyum sağlayacak ve hastaların işitme kalitesini artıracak şekilde gelişmektedir. Günümüzde işitme cihazları ile birlikte sunulan özelliklerden bazıları şunlardır:
Şarj edilebilir işitme cihazları gece boyunca şarj edildikten sonra tüm gün kesintisiz olarak kullanılabilir. Bu sayede hastaların cihazlarının pilinin bitmesinden endişe duymasına gerek kalmaz. İşitme kaybının derecesini öğrenmek ve işitme cihazı tavsiyesi almak için uzman bir doktordan randevu alınması ve gerekli kontrollerin yaptırılması önemlidir.
İşitme cihazı satın alırken bu 4 maddeye özen dikkat etmeyi ihmal etmeyin
İşitme uzmanınız, işitme kaybınızın tipi ve derecesine göre size en uygun cihazı önerecektir.
Günlük yaşamınızı destekleyen bir işitme cihazı seçmek, daha aktif ve bağımsız bir yaşam sürmenizi sağlar.
İnce motor becerileri zayıf olan kişiler veya çocuklar, küçük parçaları olan, pilli cihazları kullanmakta zorluk çekebilir.
İşitme cihazı satın almadan önce bir deneme süreci sunulan merkezleri tercih etmek, cihazın size uygun olup olmadığını anlamanıza yardımcı olur.
İnsan beyni, dışardan gelen işitsel uyarıcılara (konuşmalar, doğa sesleri, çevresel sesler gibi) düzenli olarak maruz kalmadığında, işitsel açıdan gerilemeler yaşayabilir.…
İşitme kaybı, hayat kalitemizi ciddi şekilde etkileyebilir, ancak işitme cihazları sayesinde bu sorunların üstesinden gelebiliriz. SGK katkısı ile işitme cihazı…
İşitme cihazı kullanmak var olan işitme kaybınızı hapsederek ilerlemesini durdurur. İşitme kaybının sebep olduğu sosyal problemlerden kurtulmanızı sağlar. Hayat kalitenizi etkileyen ve…
En iyi deneyimleri sağlamak amacıyla, cihaz bilgilerini depolamak ve/veya bunlara erişmek için çerezler gibi teknolojiler kullanıyoruz. Bu teknolojilere izin vermek, bu sitedeki gezinme davranışı veya benzersiz kimlikler gibi verileri işlememize olanak tanıyacaktır. Onay vermemek veya onayı geri çekmek belirli özellikleri ve işlevleri olumsuz etkileyebilir.
Nasıl Yardımcı Olabiliriz